dom blondje

Oh……. wat heb ik jullie allemaal gemist en wat een lieve reacties van iedereen bij m’n thuiskomst ,ik ben er ondersteboven van!Fijn dat onze lieve Inge , geheel in mijn stijl, jullie via een omweg naar Ria op de hoogte bracht ( ja Inge is erg lief maar van loggen snapt ze niks , niet álles is erfelijk ).Ik ga jullie natuurlijk alle “gruwelijke details ” vertellen maar met één hand typen gaat niet zo nel dus dat komt nog , ook alle reacties beantwoorden wil ik graag doen maar dat lukt waarschijnlijk (nog ) niet.Voor het moment alleen even de foto’s “uit het hotel “Maar wel alvast een goeie raad voor iedereen , als je ooit de behoefte voelt je vinger langs een draaiende transportband te houden ….absoluut doen als je ;

* wel eens vier mannen aan één hand wilt hebben ,

* met een vreemde man die het “op z’n heupen heeft ” op één kamer de nacht wilt doorbrengen op kosten van de verzekeraar,
* zonder wacht lijst naar de plastisch chirurg wilt,
* ook eens door een andere man genaaid wilt worden .

staat niets van dit alles op je verlanglijstje …… NIET DOEN DAN ! steek je handen in je zak en loop er met een grote boog omheen !

update.
Over hóe het gebeurde ga ik het maar niet hebben , het gaat zó in een flits dat je zélf niet meer precies weet hoe .
Maar ik zag wél meteen dat het goed mis was en griste een stuk van een papierhanddoeken rol om die er in flinke proppen tegenaan te drukken terwijl ik Henk opzocht die iets verderop stond .
“Kom op naar de EHBO m’n vingerkootje hangt los ” roep ik in het voorbijgaan om mijn jas op te pakken .
Als het bij Henk doordringt dat ik geen geintje maak hebben meer mensen door dat er iets mis en wordt er een andere auto voorgereden zodat Henk , die érg geschrokken is , niet hoeft te rijden .

We rijden met een rotgang naar de EHBO post van het dichtstbijzijnde ziekenhuis waar de receptioniste gelukkig meteen iemand bij de hand heeft om even te kijken ……..na een snelle blik tussen “de papieren” worden we in snel tempo doorgesluisd naar een behandelkamer .
Daar wordt voor de eerste , van de 34798 , keer gevraagd wat ik gedaan heb …. ” het domme blondje gespeeld ” zeg ik, want een shock kan zich op vele manieren uiten en ik word er erg lacherig van zoals een flink aantal mensen zal gaan ondervinden .
Ik mag gaan liggen en de eerste assistent arts komt de ruine bekijken , voor mij hoort de hand tijdelijk niet meer bij mij en de eerstkomende uren keur ik hem geen blik waardig.(zó dapper ben ik nou ook weer niet )’n trouwring moet af en er komt een arts bij die de boel eerst gaat verdoven om aan de “grote schoonmaak ” te kunnen beginnen .Hij waarschuwd dat het geen prettige prikken zijn maar mijn staat van opwinding is heftig genoeg om er desnoods een breinaald in te steken zonder dat ik het als “onaangenaam ” ervaar .

Ik ben gewoon blij dat er iets gebeurd voordat een vampier bij mij de hongerdood zou sterven .De eerste diagnose is dat ik m’n best gedaan heb er een grondig zooitje van te maken al zegt de arts het een pietsie anders .Met dokter nummer 3 erbij gaat men ,al rommelend in de restanten kijken wat er mogelijk is .Ik heb Henk dan al weggestuurd om een kop koffie te drinken ,zonder trouwring wil je natuurlijk geen pottekijkers als er 3 man om je hand vechten . Er komt nog een lieve dame bijstaan om mij “bezig te houden ” terwijl de hobbyclub zich op de puzzel stort .
Ik vang toch nog wel wat op ; strekpees compleet afgescheurd maar wel te reparen , buig pees intact , gewricht kapoet en een klein beetje botschade en overal kleine zwarte rubberdeeltjes .

Meteen wordt m’n andere hand in de acties betrokken , er wordt een soort “tankdop” ingebracht om daar slóten antibiotica in te laten lopen .Een infectie bij een bot beschadiging zou het me weleens de hele wijsvinger kunnen kosten is het opwekkende bericht . Er wordt contact opgenomen met een plastich chirurg , (nee ik laat écht niet stiekum de boel liften omdat ik geen rimpelrat wil zijn) ik blijk ook nog wat “spullen” weggemaakt te hebben en om mij de beste kans te geven moet ik dus naar de operatiekamer .

wordt vervolgd

update
Ik mag plaats nemen in een rolstoel met ” buitenboord broeder ” Henk is ondertussen weer terug maar omdat hij voorlopig alléén maar op een gang kan gaan zitten wachten vraag ik hem mijn tas en de auto maar vast te gaan halen , wachten duurt zó lang hij kan beter wat te doen hebben .
Mijn “chauffeur” last op mijn verzoek een sanitaire stop in .De vinger zit in een profesorisch verband , kleddernat om de top levensvatbaar te houden maar eigenwijs als ik ben wil ik geen po maar gewoon naar de w.c.daar ervaar ik meteen dat het reuze lastig is met één hand je eigen broek op te halen en de knoop weer dicht maken lukt niet .

In een stevig tempo naar een afd. waar een bed voor me is om na de operatie ff bij te komen (denk ik dan nog ) Ik lijk wel een VIP vandaar meteen door , ook het vervoer wordt steeds luxueuzer dit keer in een bed, naar het voorportaal van de O.K.
(de moraal:als je in een ziekenhuis voorrang wilt moet je een vingertop in een nat lapje meenemen ) alwaar nog een aantal vragen op me afgevuurd worden en yes …. ik mag onder plaatselijke anesthesie .
Er moet wél gewoon een steriel operatie hemd aan en mooie muts op en dan zwaait de deur van de O.K. voor me open .

Een lieve oudere zuster stopt me heerlijk onder 2 dikke warme molton dekens en plakt hier en daar wat onverklaarbare glimmende dingen op m’n dijbenen .
Zij is er om me bezig te houden maar ook daar draai ik al snel de rollen om en heb de meest krankzinnige antwoorden waarvan ik de meeste al weer vergeten ben .
De plastisch chirurg bekijkt samen met een collega de ravage en zegt ” ik werk voorlopig alléén op behoud van de vinger , alle andere zaken zijn op dit moment niet aan de orde want het is erg ongunstig afgescheurd ” hij legt iets uit door het vaten stelsel dat kapot is te vergelijken met een bos tulpen , die onderaan een dikke bos is maar meer naar boven helemaal uitwaaiert en dus allemaal losse eIndjes oplevert . We spreken af dat ik de volgende keer nauwkeuriger zal mikken om de reparatie mogelijkheden te vergroten en hij gaat aan het werk .

Als ik “voel”(geen pijn hoor maar dat kan ik niet uitleggen ) dat er gehecht wordt schiet ik in een onbedaarlijk lachbui om een gedachte die door m’n hoofd schiet .
De lieve zuster wil wel graag weten waar ik zo’n plezier om heb en wordt nóg nieuwsgieriger als ik zeg dat ik dat ,als vrouw van mijn leeftijd , eigenlijk niet met goed fatsoen kan zeggen .
Nu is ze helemáál nieuwsgierig en ik zeg ” vorige week was ik 45 jaar getrouwd , nu is 2 uur m’n trouwring af en laat ik me naaien door een vreemde man “.
De chirurg mengt zich nu ook in het gesprek en zegt ” mevrouw dat zijn nou de grapjes die we maken als we een slapende patiënt hebben ” waarop ik opmerk dat je soms wel eens rare verhalen in de krant leest over wat er op de o.k. gebeurd maar volgens hem valt dát reuze mee. ( ik hoor het de goede man al aan tafel vertellen thuis … wat ik vandaag meemaak….)

Als na een goed half uurtje alles weer aan elkaar zit krijg ik instructies ,

* een week niet naar buiten ( om afsterven door de kou te voorkomen)
* een week geen koffie ( dat schijnt de bloedsomloop te kunnen verstoren )
* en niet roken of in een rokerige ruimte verblijven (omdat rook de zuurstof uit het bloed haalt)
Hij kijkt me ernstig aan en zegt dat het écht belangrijk is omdat het “nét aan” is en ik moet ook een nachtje blijven om te kunnen volgen of de antibiotica kuur aanslaat.
Ik geloof hem ,op naar de zaal dus ………

wordt vervolgd

update
Met een prachtig verpakte hand kros ik in bed het halve ziekenhuis door naar kamer 313 .
Er ligt een meneer op een nieuwe heup te wachten terwijl hij de foldertjes doorleest .
Zijn rust is nu even voorbij want door “het spoedje ‘ (ik dus) staat de boel aardig op stelten , ik moet de hand hoog houden en daar moet met een kussensloop en een infuusstandaard een slimme constructie voor zijn alleen….. niemand weet even zo snel hoe het moet .

De oplossing komt uit een onverwachte hoek , bij de deur hoor ik ” verrek Riet wat heb je nou geflikt” als ik opkijk staat daar mijn buurvrouw die 2 huizen verderop woont en die in dit ziekenhuis werkt.
Men had per abuis van de o.k. naar haar afd. gebeld om me op te halen waarbij zij m’n naam herkende en ff doorvroeg .Ze kwam meteen kijken en samen vogelde we de constructie in elkaar die je op de foto ziet .
Nadeel was wel dat de infuusstandaard niet kon zakken , het kussen dat m’n elleboog steun moest geven de hoogte niet kon overbruggen ,dus moest het bed omhoog !

Op zich werkte het allemaal prima alleen wilde iedereen die de zaal op kwam en dat gekke hoge bed zag, metéén het bed laten zakken waardoor m’n arm helemaal gestrekt meer dan een halve meter boven m’n hoofd uit kwam waarna men het verschrikt weer omhoog pompte. Het leek de lift wel zodat ik later op de dag bij binnenkomst van iemand al begon te roepen “mijn bed móet zo hoog staan ” als ze nog bij de deur stonden .
Verder was het wel lastig dat in de andere hand het infuusnaaldje zat waardoor ik me dus lastig op kon drukken , broodnodig omdat ik zo hoog in de kussens zat dat het gladde ziekenhuislinnengoed een perfecte glijbaan werd. Zó was ik met veel moeite omhoog gekropen en zó zat ik weer met m’n voeten klem tegen de achterkant van het bed.

De stapel pijnstillers op het nachtkastje groeide omdat de verpleging me maar “aan de pil ” wilde hebben maar ja , eigenwijsje wil natuurlijk niets missen van de gevolgen van haar “bliksem actie” en neemt alleen s’nacht 2x een halve paracetamol om wat te kunnen slapen . Als dat rond 2 uur eindelijk lukt komt om 3 uur de nachtploeg om er een nieuwe lading antibiotica in pompen en duurt het weer uren eer ik wegdut tot #~^#~* kwart voor 6 diezelfde nachtploeg opgewekt “goede morgen “komt wensen en alle apparatuur op me los laat.
De verpleging bestond uit hardwerkende schatten die niets te veel is voor me maar tóch ben ik zielsgelukkig als ik dinsdag aan het eind van de middag van de dokter naar huis mag .
Op het moment dat ik de huiskamer instap begin ik te bibberen en als Henk me een dikke knuf geeft rollen de tranen ineens over m’n wangen ….

85 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. Regenboogvlinder
  jun 26, 2019 @ 09:01:45

  Tjonge Riet, dat was me toch schrikken en iedereen was meteen in rep en roer. Je hebt je er goed doorheen geslagen, maar inderdaad, als je thuis komt in je eigen vertrouwde omgeving, dan laat je je pas gaan. Ik ben wat dat betreft precies hetzelfde en ik denk de meeste mensen wel. Gelukkig is het toch nog redelijk goed gekomen. Pfff…

  Beantwoorden

  • rietepietz
   jun 26, 2019 @ 09:12:54

   Ik reageer gelukkig meestal niet met paniek en tranen, daar is later nog tijd genoeg voor. Ik herinner me nog dat we onderweg naar huis nog heel veel gedoe bij de apotheek hadden omdat men de dosis antibiotica te hoog vond en dat was eigenlijk wel de laatste druppel die ik kon hebben. Maar ik ben na de controles nooit meer terug gegaan om te zien wat er nog te verbeteren was zoals men had aangeraden. Het werkt goed genoeg.

   Beantwoorden

   • Regenboogvlinder
    jun 27, 2019 @ 15:35:42

    Heb ik ook nooit.. komt altijd pas later. Had ik vroeger met de kinderen ook als er iets was. Eerst actie ondernemen en handelen en als het allemaal achter de rug was kwam bij mij de emotie pas.
    Nee, dat heb ik nu ook met die makkes van vorig jaar… t doet het weer dus vind het wel best. Je weet nooit of het klopt als ze zeggen, we kunnen dit of dat nog doen. Kan ook slechter worden toch?

    Beantwoorden

 2. Spontanity
  jun 24, 2019 @ 20:25:26

  Oh lieve Riet.
  Wat een pech heb je, en dat zeg ik dan nog behoorlijk rustig.
  Het is wel iets meer als pech.
  Maar die knuf van Henk, wat fijn!!!!!!

  Beantwoorden

 3. Trackback: we doen gewoon…. | van koninklijk tot knettergek
 4. gewoonanneke
  sep 19, 2016 @ 11:00:32

  Wat een verhaal zeg. Is het allemaal wel goedgekomen. Daarbij vergeleken is mijn breukje maar peanuts. Hoewel de knoop van de broek dichtdoen is heel herkenbaar. Wat lastig is dat. Ik vind het aankleden nog de lastige missie.

  Beantwoorden

  • rietepietz
   sep 19, 2016 @ 11:48:46

   Ja lastig hé die knopen. en ik had een spalk tot voorbij de vingers dus kon ook écht geen vingers gebruiken. De vinger is redelijk bruikbaar maar het eerste kootje staat nog steeds bijna 90 graden schuin op de rest. jes zijn gevoelloos maar het is goed te doen en daar ga zéker niet aan laten rommelen zoals eigenlijk wel de bedoeling was van de plastisch chirurg. Véél te ellendig om wee een aantal weken vleugellam te zijn, nou ja, dáár weet jij ondertussen álles van en ik weet zeker dat jij véél meer pijn moet verdragen dan ik destijds want merkwaardig genoeg heb ik toen heel weinig pijn ervaren. Aankleden inderdaad, de BH vooral;-)

   Beantwoorden

   • gewoonanneke
    sep 19, 2016 @ 22:03:22

    Zolang ik hem niet beweeg valt het wel mee met de pijn. Als ik hem belast voel ik het wel maar het wordt al wel wat minder dan de eerste dagen. Kan nu al weer iets wat niet al te zwaar is een beetje beetpakken.

    Beantwoorden

 5. Trackback: zakkenvullers…. « van koninklijk tot knettergek
 6. rietepietz
  apr 29, 2006 @ 19:33:17

  @ Charles
  Je hoeft je niet te schamen hoor , ik heb natuurlijk niet voor niets in deze stijl geschreven en van janken wordt de vinger ook niet beter . het gaat nu , 3 weken later wel al een stuk beter maar ik ben er nog lang niet waarschijnlijk moet er nog wel een operatie volgen om aan het gewricht te knutselen , maag voorlopig kan ik weer wat meer zelf .

  Beantwoorden

 7. charles
  apr 29, 2006 @ 10:51:00

  Ik kom natuurlijk weer vreselijk achteraan kakken met mn boodschapje, maar ik had tot vandaag geen weet van de horror die jij hebt meegemaakt! Ik schaamde me voor mezelf dat
  ik er vreselijk om moest lachen toen ik je verhaal las, dat heb je ook wel eens als je iemand raar van zn fiets ziet vallen, dat je in een deuk ligt, zoiets overkwam mij nu ook!
  Maar zonder gekheid ik hoop dat je vinger nu weer heel is en dat ie weer vingert eh beetje ongelukkig uitgedrukt, In ieder geval het beste toegewenst (I keep MY vingers crossed)
  en tot speodig ziens maar weer!
  NB nog bedankt voor je reactie in mn log!! 😀

  Beantwoorden

 8. rietepietz
  apr 15, 2006 @ 15:11:09

  @ Carry ,
  De kinderen komen gezellig gourmetten en Henk kan wel alles klaarmaken , maar ik zal aan tafel wel hulp nodig hebben ja want iets snijden gaat niet lukken .jij ook dikke knuf

  Beantwoorden

 9. Carry&Kaylee
  apr 15, 2006 @ 14:48:33

  aaa lieverd.. de emotie’s kwamen toch even los he.. ik vind het ook even niks wat jouw overkomen is..

  en uitgebreid koken kun je met de paasdagen ook wel ef vergeten .. laat je maar lekker verwennen he..
  tis nu eenmaal niet anders..
  dus nu niet eigenwijs gaan doen he Riet..
  alle pannetjes en zo laten staan..

  een dikke knuf van ons xxx

  Beantwoorden

 10. rietepietz
  apr 15, 2006 @ 12:31:59

  @quidam ,
  niks niet sorry hoor , ik vind het zó leu dat mensen om het verhaal moeten lachen , er is al zovéél om te huilen .

  Beantwoorden

 11. quidam
  apr 15, 2006 @ 11:27:19

  Mens….wat een verhaal! Maar wat heb je me laten lachen met je humor 😛 Ze zullen jou daar niet snel vergeten….hahahaha
  Sorry voor m’n gelach, het zal je toch maar gebeuren. wat heb je in hemelsnaam gedaan? In een gehakmolen gezeten?
  Ik wens je iig een snel herstel!!! 😉 😀

  Beantwoorden

 12. rietepietz
  apr 15, 2006 @ 08:51:39

  @ BIANCA
  gaat goed hoor bianca en jij ook fijne paasdagen

  Beantwoorden

 13. Bianca
  apr 15, 2006 @ 08:19:15

  Goedemorgen Riet,Hoe gaat het nou? Ik kom jullie even een fijne dag wensen en ook hele fijne paasdagen.Liefs Bianca
  klik

  Beantwoorden

 14. Blondie Beauty
  apr 14, 2006 @ 19:42:17

  Hoi
  Riet
  Ik kom je een fijn avondje wensen..
  en een geod herstel wens ik je..
  Liefs
  Blondie

  Beantwoorden

 15. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 18:20:14

  @ Conny,
  dankjewel en jij ook natuurlijk !

  Beantwoorden

 16. Conny
  apr 14, 2006 @ 18:05:38

  Ik kom even bij je buurten via je weblog. Nou, het is me het verhaal wel. Wat zo’n vingertje allemaal niet teweeg kan brengen.
  Ik zie dat je op je weblog wel je verhaaltjes kwijt kan. Leuk gedaan. Ik wens je het allerbeste en fijne paasdagen, groetjes Conny

  Beantwoorden

 17. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 16:16:18

  @ Marion S9
  ja zéker wel , ik zou niet zonder hulp alleen thuis kunnen zijn .en het schrijven is een beetje therapeutisch denk ik en met steeds een half uurtje kom ik er ook .
  fijn paasweekend en liefs riet

  Beantwoorden

 18. MarionS9
  apr 14, 2006 @ 15:55:36

  Hoi, Riet.
  Wat een belevenis, en wat heerlijk dat je dan weer naar huis mag, en dan komen de traantjes, tja,je doet wel flink, maar het is niet niks.
  Gaat het weer een beetje, ik heb bewondering voor je, je draaid toch maar weer een hele log in elkaar.Heerlijk he, zo’n man om je heen, die je verwend.
  Sterkte maar weer, liefs,Marion.

  Beantwoorden

 19. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 15:51:36

  @ Natazz,
  Ja hé! *zit te klooien om griffel met een hand in doosje te en kan dan niet typen *

  Beantwoorden

 20. º-Natazz-º
  apr 14, 2006 @ 15:47:42

  Ik vind het zo knap dat je nog zulke lange update’s kunt schrijven met zulke zielige handjes. *griffel* Ik hoop dat je binnenkort weer lekker kunt zwaaien want het ziet er wel errug zielig uit.

  Fijne paashaas
  liefs Natazz

  Beantwoorden

 21. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 15:18:17

  @ Sarah
  dankjewel Sarah en wat een schat van een paashaas heb je!

  Beantwoorden

 22. SARAH EN JORDIh
  apr 14, 2006 @ 14:36:15

  hoi Riet,
  ik hoop dat het al weer wat beter gaat met je..heb ook nog wat voor paasen in je GB geplakt,
  liefs Sarah en Jordi

  Beantwoorden

 23. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 14:18:00

  @ emmelinda,
  zal er allemaal wel bij horen emmelinda al reageert iedereen anders en op een ander moment .het gaat best redelijk al zal het wel langer duren dan me lief is .maar ik word enorm verwend met aandacht ,bloemen , post en bezoek en natuurlijk de log niet te vergeten .ik knuf ff mee!

  Beantwoorden

 24. Emmelinda
  apr 14, 2006 @ 13:38:24

  Ja sjielug…ik denk dat je dan pas beseft wat er allemaal gebeurd is, daar heb je al die tijd geen tijd voor gehad om aan te denken.
  Ik heb net je update gelezen en ik vond het sjo sjielug!

  Knuffie voor jou!
  Hoe is het inmiddels met je pootje?

  Beantwoorden

 25. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 11:59:38

  @sylvia,
  ja hoor alles redelijk voor elkaar en jij ook fijne paasdagen

  Beantwoorden

 26. Sylvia
  apr 14, 2006 @ 10:26:54

  Hoi Rietepietz, ik wens je heel veel sterkte met Herstel. Hoop dat alles nog steeds goed gaat met je vinger. Ben blij dat je toch nog lekker kan lachen hoor, doet een mens goed toch. Ik wens je Hele fijne Paasdagen.
  KLIK
  Liefs en groetjes Sylvia.

  Beantwoorden

 27. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 10:19:19

  @ bevroren roos ,
  prachtig Els voor jou ook veel liefs

  Beantwoorden

 28. bevrorenroos.*els.
  apr 14, 2006 @ 09:56:13

  Pasen.

  Heel veel liefs van **els

  **Wonder

  Wonder dat is een Roos die nog altijd bloeit
  Wonder dat is de liefde die nog altijd groeit
  Een hart dat kan beminnen,

  Het wonder dat je dan ontdekt
  Heeft uren liefde opgewekt
  Zelfs veel harten verwarmde
  Wonder is jouw stem

  Wonder dat zit in je lach
  Die lach die **ik alleen maar zag
  De lach van jou.
  Zo bijzonder.xx **Lieve schat
  LIEVE PAASDAGEN ..MET EEN LACH

  Voor jullie in het bijzonder xxx
  😛 **els. 😉

  Beantwoorden

 29. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 09:46:21

  @ dankjewel Gonny , het gaat wat onhandig maar ik heb er wél royaal de tijd voor nu .

  Beantwoorden

 30. Gonny
  apr 14, 2006 @ 09:44:34

  Ja Riet blijven lachen dat is het beste hè….en dat schrijven van je is gewoon geweldig…. 😀

  Beantwoorden

 31. rietepietz
  apr 14, 2006 @ 08:13:25

  @ L.glibber ,
  natúúrlijk mag je lachen , écht wel daar doe ik m’n stinkende best voor bovendien zou het mij niets helpen als jij ging zitten huilen !
  bij hoge uitzondering huil ik zelf wel en dát lucht lekker op !

  @Jon,
  leuk dat m’n manier van schrijven je aanspreekt , en ach … wat is pijn , het kan allemaal erger , echt waar maar bedankt voor je medeleven .

  Beantwoorden

 32. Jon
  apr 13, 2006 @ 22:48:07

  Hihi, moet toch even lachen om de manier waarop je één en ander aan het papier hebt toevertrouwd, maar voel met je mee hoor, lijkt me knap pijnlijk. Sterkte met de genezing.

  Beantwoorden

 33. Leidse Glibber
  apr 13, 2006 @ 22:39:41

  Het blijft rootig natuurlijk, mar je neemt het me niet kwalijk he dat ik je log toch lachend zit te lezen.
  Succes met het klauwtje. 😀

  Beantwoorden

 34. rietepietz
  apr 13, 2006 @ 22:21:33

  @ emmelinda ,
  dankjewel emmelinda,en ja ik schreef al dat iedereen op een verschillende manier in een shock raakt .gewoon mijn manier om “te overleven “toen ik na 2 dagen thuis kwam was ik nog niet over de drempel of ik begon te bibberen en heb dat een half uur lang gedaan . heb toen een extra knuf van
  henk gehad en tóen pas kwamen de tranen , veilig thuis .ik lijk soms nét een mens , knuff terug

  Beantwoorden

 35. Emmelinda
  apr 13, 2006 @ 21:06:02

  Hahaha die Riet toch! Ik ben blij dat je weer thuis bent en lekker kunt loggen, zo goed en zo kwaad als het gaat. Maar ik denk dat ze je in het ziekenhuis toch wel missen hahaha…zo’n vrolijke/heerlijk maffe patiënt zullen ze niet iedere dag op de tafel krijgen 😀 😉

  Het is weer een prachtige update 😀

  Dikke knuffff

  Beantwoorden

 36. Sjoerd
  apr 13, 2006 @ 20:48:47

  Leuke site 😉 Wil je ook eenskijken op mijn siet http://sjoerdpeters.web-log.nl

  Beantwoorden

 37. rietepietz
  apr 13, 2006 @ 20:46:34

  @ iRMA ,
  dankjewel voor de goede wensen

  @Carry ,
  de dokter was tevreden en als ik nog een week braaf meisje ben blijft tie wel zitten maar helemáal goed komt het waarschijnlijk niet meer omdar het gewrichtje van het eerst kootje kapot is , dus de top zal wel krom blijven zoals ik zag van morgen . misschien is later nog een herstel operatie mogelijk om de schade te beperken .maar ik ben al blij dat de arts vanmorgen zei
  ‘hij doet het ” maar is nog reuze kwetsbaar . kuzzzz terug

  Beantwoorden

 38. Carry&Kaylee
  apr 13, 2006 @ 20:33:05

  wat kun jij lekker spannend schrijven..
  zit het hier gewoon met ene glimlach te lezen.. 😀

  lijkt me idd dat je echt niet veel kunt nu..
  hmm.. bijna niks eigenlijk he..

  ja.. haha.. de volgende leer eerst ef rustig het pikpunt inschatten he.. zodat het makkelijker voor de operatie is.. whoehaha..

  he.. maar het vingertopje.. gaat dat dan wel echt weer helemaal goedkomen.. of id dit nog maar afwachten??

  kussss
  en een gezellige avond voor jullie..

  Beantwoorden

 39. Irma (Gran Canaria)
  apr 13, 2006 @ 19:52:24

  Goede avond wat een verhaal ik krijg het er koud van 😉 😕

  Wil je van deze kant ook heel veel sterkte wensen 🙂 😀 😛 8)

  Irma 8)

  Beantwoorden

 40. rietepietz
  apr 13, 2006 @ 19:26:14

  @ toos , ja dat zal helaas echt moeten toos, het zal nog weken duren eer ik er iets mee kan , gelukkig kan ik met één hand nog typen .
  ben alleen nog niet helemaal fit door alle antibiotica , dat moet nog 5 dagen .

  Beantwoorden

 41. toos
  apr 13, 2006 @ 19:22:04

  Ha Riet…heerlijk om je spontane verhalen met je goeie humor weer te kunnen lezen…
  blij voor je , dat het weer wat beter gaat….maar zou toch rustig aan doen als ik jou was met je vingertje…
  fijne paas dagen ….
  groetjes van Toos.

  Beantwoorden

 42. Blondie Beauty
  apr 13, 2006 @ 18:44:04

  Hoi Riet

  Ik wens je nog steeds heel veel sterkte en hoop dat alles goed komt hoor..

  ik was weer laat vandaag..
  naar mijn moedertje geweest ..
  naar de tandarts en ff naar de belasting..
  maar ja nu ben ik er dan eindelijk..
  Ik wens je een fijne avond
  Liefs
  Blondie

  Beantwoorden

 43. rietepietz
  apr 13, 2006 @ 17:26:18

  @ cloggy ,
  bedank voor de hulptroepen die komen goed van pas!

  @ twinny,
  dat hoor ik vaker dat zo’n lidteken in de kou problemen geeft . heeft vast iets met de bloedvaten te maken .ik moet de hand ook warmhouden .

  @ bevroren roos ,
  ja Henk had ook niet veel op met al die infuuspalen , chemofobie zullen we het maar noemen hé!

  Beantwoorden

 44. bevrorenroos.*els.
  apr 13, 2006 @ 16:41:27

  Lieverd ik was vanmorgen al op je log en schrok van het ziekenhuis..****allergie..
  heel erg.En vooral dat jij dat moest overkomen…Maar hier is mijn wens voor vandaag Twee armen om je heen.. liefs els

  en veel medegevoel..kus..en een toch fijne dag..

  Beantwoorden

 45. TWINNY
  apr 13, 2006 @ 13:19:56

  Jeetje zeg dat is niet zo mooi wat ernu allemaal gebeurd is.
  Gezellig hoor overnachten in een luxe hotel.
  Ik hoop dat het deze week goed gaat.
  Ik heb ooit met mijn vinger tussen een snij machine gezeten. Het werd een onsje meer maar heb er met de kou nog veel last van.
  Heel veel sterkte er mee.
  Liefs elsa

  Beantwoorden

 46. mlouise
  apr 13, 2006 @ 12:22:24

  Alhoewel ik het vreselijk voor je vindt wat er gebeurd is..lig ik hier helemaal in een deul om de manier waarop je alle gebeurtenissen beschrijft…Wat een heeeerlijke humor!!!

  Ik wacht vol spanning op het vervolg.
  In het lijstje staat eigenlijk maar 1 ding wat misschien aantrekkelijk zou kunnen zijn..(ik zeg lekker niet welke… 😀 ) dus ik hou mijn handen maar in mijn broekzakken!

  Beterschap!

  Knuf 😉

  Beantwoorden

 47. Cloggy
  apr 13, 2006 @ 12:19:48

  Hoi Hoi,

  ik heb even wat geregeld voor je…
  Liefs Ria xxx

  Hulptroepen

  Beantwoorden

 48. rietepietz
  apr 13, 2006 @ 08:28:30

  @Carry
  ja natúúrlijk maak ik er een log van , is stof voor dágen ! en boven dien kan ik weinig anders zolang ik die andere hand helemaal niet kan gebruiken .maar inderdaad , het gaat langzaam maar dat geeft niet .

  @orbi,
  hád ik dat maar gedaan orbi , een vinger in de pap is een stuk minder pijnlijk !

  @sarah
  dankjewel voor de complimentjes en wensen en ik kom vanmiddag zeker even bij je kijken

  @Cloggy,
  Ja lief allemaal hé , ik heb het vandaag druk …….moet voor controle dus ben een poos weg!

  Beantwoorden

 49. Cloggy
  apr 13, 2006 @ 01:03:49

  Hee moppie, die fanmail werkt flink hier zie ik!
  tot logs, liefs Ria 😛

  Beantwoorden

 50. sarah
  apr 12, 2006 @ 23:07:26

  hoi Riet,
  NOU ZEG..DAT JE MET JE BLESSURE NOG ZO’N MOIE LANGE LOG TIPPT!!
  COMPLIMENT!!
  ik wens je beterschap !!
  en van kleine Jordi krijg je nog een extra dikke natte dreumes-kus!!!
  liefs Sarah

  ps.heb ook een nieuwe log gemaakt..

  Beantwoorden

 51. orbi
  apr 12, 2006 @ 22:14:27

  Altijd maar weer die vinger in de pap houden he,.

  Beantwoorden

 52. Carry&Kaylee
  apr 12, 2006 @ 21:45:59

  wat lief dat je er een logje van gemaakt hebt toch..
  je kunt ook gewoon niet zonder ons he.. 😀

  goh Riet.. wat moet jij je verschrokken hebben.. maar een geluk dat je humor erdoor niet minder geworden is.. haha..

  en dat het nu ef niet zo vlug gaat met typen..maakt niks.. we zijn weer blij dat je er weer bent!!!

  hmm.. je lijstje.. denk toch dat ik eromheen loop.. deze pijn lijkt het me niet waard..

  he.. heel veel beterschap!

  dikke pakkerd van ons xxx

  Beantwoorden

 53. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 20:57:24

  @ anders ik wel Gonny .

  Beantwoorden

 54. Gonny
  apr 12, 2006 @ 20:33:09

  Ben blij dat je er weer bent 😀

  Beantwoorden

 55. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 19:14:17

  @maríelle
  nou het is draaglijk hoor maríelle maar wél veel ongemak .Henk is ondertussen ook weer op verhaal en ik heb hem vanmiddag lekker naar zijn bijart middag gestuurd. hij werkt zó hard voor me en verwent me erg .

  @ronald,
  je moet morgen maar weer een patroulle op die weg naar het rkz zetten , we gaan voor controle terug en dan doe ik wéér niet de gordel om ! want die zit reuze in de weg als de hand in de mitella hangt .
  die slaapplaats hoeft ff niet want het bevalt me hier thuis uitstekend en “duim op” gaat lukken zélfs die aan de ingepakte kant kan ik alweer vootzichtig bewegen zonder dat de wijsvinger trekt .

  Beantwoorden

 56. Ronald
  apr 12, 2006 @ 18:39:48

  Hallo,

  We hadden al klachten gehad over een auto met daarin een gewonde vrouw die als een bezetene door Den Haag reed.

  Bij mij op het werk hebben we ook nog slaapplaatsen, misschien wilt u die eens uitproberen. Ik kan u verzekeren dat ondanks een heleboel lui die het op hun heupen hebben u er niets van hoort. Alleen de bedden zijn wat aan de harde kant.

  Maar ik wil alleen maar zeggen, duim op.

  Gr. Ronald 😀 😀 😀

  Beantwoorden

 57. Mariëlle
  apr 12, 2006 @ 18:34:27

  Hai Riet,
  Wat een eng verhaal! Heeft vast veel pijn gedaan! Fijn dat je weer thuis bent en op weblogland. Hoe is Henk er nu onder, beetje bijgekomen van de schrik? 😉
  Fijne en vooral pijnloze avond,
  Liefs Mariëlle en de rest.

  Beantwoorden

 58. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 18:11:19

  @ kamerplantje ,
  hoezo sorry? jij hebt het me toch niet aan gedaan?
  maar het is inderdaad best pittig , als ik iets doe doe ik het goed hé! ik ga weer langzaamaan ff bij iedereen langs , steeds een paar want ik kan weinig anders doen .

  Beantwoorden

 59. Kamerplantje
  apr 12, 2006 @ 18:03:22

  sorry riet wist niet dat het zo erg was maar je ziet er weer toppy uit word maar gauw beter groetjes truus

  Beantwoorden

 60. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 17:23:37

  @ MarionS9
  Het is wel dragelijk hoor marion , wél reuze onhandig. ik heb pittige pijnstillers meegekregen maar ik gebruik alleen voor de nacht iets lichts dat is afdoede .ik kan gelukkig redelijk goed pijn verdragen en heb een vreselijk lkieve man die veel voor me doet . dank voor je beterschapwensen en fijne avond

  Beantwoorden

 61. MarionS9
  apr 12, 2006 @ 15:44:28

  Blij dat je er weer bent, heb je veel napijn?
  Je hebt er weer een leuke log van gemaakt, ik vind toch dat je best korte verhalen kan vertellen.Ben je nu al weer thuis?
  sterkte er mee verder, liefs, Marion.

  Beantwoorden

 62. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 15:24:27

  @ blondie
  dankjewel , en nee , het is niet niks maar eigenlijk kom ik daar nú pas achter . ik kan erg weinig en heb wel wat “bijkomende ongemakken ” die komen vast nog aan bod in het log.

  @ Cloggy ,
  hártstikke lief hoor om mijn log uit te willen typen . Ik kan momenteel héél weinig in huis doen dus is de coputer goed tegen de verveling .ik rust wel steeds even tussendoor .

  @emmelinda
  nou geluk heb ik wel gehad want het had óók m’n hele hand kunnen zijn .morgen voor controle dan weet ik, hoop ik , meer over de vooruitzichten

  @bianca ,
  dankjewel , en bowlen zou wel gaan (nou ja nite echt natuurlijk ) want het is gelukkig niet mijn rechterhand .

  Beantwoorden

 63. Bianca
  apr 12, 2006 @ 14:45:55

  Ik laat mijn handen maar in mijn zak.Ik zal jou raad op volgen. 😀 😀 het is maar goed dat je al gebowld heb.Maar je heb wel geluk gehad zeg als ik het zo eens heb gelezen.Ik wens je de komende dagen veel sterkte toe.
  klik
  Groetjes Bianca 😉

  Beantwoorden

 64. Emmelinda
  apr 12, 2006 @ 14:39:58

  Iehhh ik word er helemaal naar van als ik dat lees. Of heb ik nou zo’n honger. Kan ook 8)
  Neuh geintjuhh…pfff ik geloof dat je echt geluk hebt gehad he Riet? Tjemig zeg! Nu maar zorgen dat er absoluut geen infecties bij kunnen komen 😕

  Beantwoorden

 65. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 14:06:24

  @Leejo ,
  dankjewel Leejo , ik zal zo updaten met het eerste stuk verhaal en inderdaad , die aandacht is geweldig hoor .

  Beantwoorden

 66. leejo
  apr 12, 2006 @ 14:04:21

  Wat ze al niet doen voor wat aandacht hé 😉
  Maar goed dat je weer thuis bent Riet, en dat je je toppie kunt behouden 😀
  beterschap met de vinger.
  Liefs Leejo

  Beantwoorden

 67. Cloggy
  apr 12, 2006 @ 13:51:38

  Ha mijn kneusje,

  wat een rimpelratje al niet mee kan maken!
  Word fun volgende week met onze stationsdate…
  Fijn dat je zulke lieve reacties krijgt.
  Pas je wel een beetje op?
  Niet teveel tikken, en anders weet je mijn aanbod he?
  dikke kus voor jou en Henk.
  Liefs Ria 😛

  Beantwoorden

 68. Blondie Beauty
  apr 12, 2006 @ 13:41:11

  Hoi
  Nou dat is ff niet niks hoor..ik hoop dat alles snel in orde komt
  Ik wens je heel veel beterschap..
  Ik wens je nog een fijn dagje..
  had vanmorgen ff geen tijd om het doen..
  dus bij deze..
  Liefs Blondie

  Beantwoorden

 69. teetje
  apr 12, 2006 @ 13:32:58

  hahahahahhahahahaha ik durf gelijk niet meer.

  Beantwoorden

 70. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 12:50:05

  @ teetje , ik weet het machientje te staan en sleep je er zonodig zélf heen als je érgens aan zit …..

  Beantwoorden

 71. teetje
  apr 12, 2006 @ 12:48:22

  Je was net 45 jaar getrouwd dan ga je toch niet gelijk aan al die mooie dokters denken foei Riet. Maar omdat je nu zielig ben vergeef ik het je. Maar vergeet niet 1 ding ik zit nu denkelijk samen met Hen in de buitendienst ahahhahahahah. Dus kijk maar uit.
  Maar ik zal wel nergens met mijn vingers aan zitten. hihihihi Beterschap liefs Teetje

  Beantwoorden

 72. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 12:44:07

  @ natazz,
  dankjewel , en zelf weten hoor erwaren echt onwijs lieve broeders …….

  Beantwoorden

 73. --Natazz--
  apr 12, 2006 @ 12:41:57

  Hmm je hebt in elk geval je niet in je humor laten snijden. hahaha. En dat hotel, hmzzz ik sla wel ff over.

  Beterschap

  Beantwoorden

 74. rietepietz
  apr 12, 2006 @ 12:41:23

  @ ineke
  nou er zijn érg vell leuke jonge dokters moet ik zeggen ineke maarrrr , het heeft ook wel nadelen merk ik . wist ik veel !

  @deborah ,
  er zijn inderdaad wel wat “minder kantjes ”
  maar ik wod nu wel erg vertroeteld door Henk, doe jij vast ook bij Pascal

  @doortje ,
  nou gelukkig zit ik nog tot aan de elleboog in een spalk met verband dus zie er niks van , dat mag ook van mij wel ff zo blijven

  @ emmelinda ,
  ik zie op dit moment met (gelukkig) níets door de vingers .maar ik ga er vast nog wel wat over schrijven bij stukkies en beetjes . ben toch niet helemaal fit door de antibiotica die er ongeveer met liters in gaat .ik ga wel af en toe updates zetten denk ik . had je knuff al gemist …..

  Beantwoorden

 75. Emmelinda
  apr 12, 2006 @ 12:29:10

  quote:ook eens door een andere man genaaid wilt worden

  Whaahaa 😛

  Wat een geweldige log heb je er weer van gemaakt! Doe je een beetje rustig aan met typen enzo. Anders moeten we je weer missen. Ennuh…ik weet niet of IK dat door de vingers kan zien 😛 😉

  Ik ben blij je weer te zien (zowel in weblogland als op de foto) Riet! Dikke knufffff

  Beantwoorden

 76. Doortje
  apr 12, 2006 @ 11:42:48

  het ziet er niet lekker uit denk ik zo.. moet e rniet aan denken.. liefs doortje.. en heel veel sterkte..

  Beantwoorden

 77. Deborah
  apr 12, 2006 @ 11:15:45

  hallo Riet

  ooohhh wat zielig
  Ik was net bij ria en daar las ik het wat rot voor je
  ben meteen even komen kijken

  ennuhh ik steek lekker mijn handen in de zak en loop er met een griote boog omheen ik zou nou toch niet in jouwn schoenen willen staan
  ik kan niet tegen bloed enzo daar wordt het me zo slecht van haha erg he

  maar doe lekker rustig aan
  en veel beterschap

  kusss van borah
  😉

  Beantwoorden

 78. Ineke
  apr 12, 2006 @ 11:14:03

  Heerlijk die humor. Zoals jij het beschrijft krijg zelfs ik de neiging om het eens uit te proberen 😀
  Succes met alles!!!
  Groetjes Ineke

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s

Deze site gebruikt Akismet om spam te bestrijden. Ontdek hoe de data van je reactie verwerkt wordt.

%d bloggers liken dit: