doorgeslagen gekte?

Nou er is wel gebleken dat we hier een beetje met “gekken onder elkaar zijn “.Die paar uitzonderingen hebben natuurlijk niet het geduld ( of het lef ) gehad de héle test te doen. Of wilden een goeie beurt maken , nou niet dus ……..je kunt me niet gék genoeg zijn .
Wat dat betreft kom ik ook in de politiek goed aan m’n trekken want van de week riep minister de Geus op om bij de komende gemeenteraad verkiezingen bij voorkeur op een vrouw te stemmen !
Nou ben ik zelf een vrouw en ik wéét dat vrouwen meestal over meer gezond verstand beschikken dan mannen ( niet gooien met de muis mannen ) maar dit voorstel slaat nérgens op.
Je stem uitbrengen doe je op een politicus die naar jouw idee gewoon de beste “mens” voor die positie is en daarbij is het volkomen onbelangrijk (of zou dat in ieder geval móeten zijn), of dat een man of een vrouw is .

Het politiekorps zucht nog onder de naweeën van de “positieve discriminatie” van een aantal jaren geleden en wie dat bedacht heeft moet in de “gekkentest “de absolute topscore ” halen waar jullie helaas geen van allen aan konden tippen .
Destijds werden de eisen voor allochtone en/of vrouwelijke sollicitanten “naar beneden bijgesteld ” (wat maakt het nou uit of je wat foutjes in een verbaal schrijft, de meeste mensen doen tóch al geen aangifte meer). Het korps moest meer een afspiegeling van de samenleving zijn omdat de gemiddelde politieman te weinig in kon spelen op bij minderheden heersende opvattingen en daar moet je aan werken vond men !

Ik blijk dus recht te hebben op m’n éigen groep politiemensen, vrouwen van tussen de 50 en 70 jaar omdat die kunnen invoelen hoe ik denk en functioneer. Een bon of kritiek van een politieman van rond de 30 hoef ik niet te accepteren, die man heeft geen flauw benul hoe ik tot het fout parkeren ben gekomen waar hij de bon voor uit wil schrijven. Een allochtone agent kan natuurlijk óók niet inschatten uit welke diepgewortelde bejaarden stress ik kleine winkeldiefstallen pleeg en mag me daarom al helemáál niet verbaliseren.

Nu schijnt het dus ook in de politiek aan de orde te zijn, oogkleppen op en op een vrouw stemmen allemaal, natuurlijk nog het liefst van allochtone afkomst want dáár wordt al langer op gehamerd! Van mij mág het maar dan alleen als je zeker weet dat ze minstens nét zo goed is als Rita Verdonk want mensen als destijds “Tarah Sing Farma “(als ik de naam goed onthouden heb ) geven vrouwelijke en/of allochtone politici een slechte naam en dát was bedoeling toch niet?

Advertenties

21 reacties (+voeg die van jou toe?)

 1. rietepietz
  Feb 13, 2006 @ 22:00:47

  ja Leidse glibber ,dát is nou precies wat ik bedoel , te krankzinnig voor woorden om te kiezen voor iets dat totáál niets te maken heeft met geschiktheid voor de functie !

  Beantwoorden

 2. Leidse Glibber/Lobbes
  Feb 13, 2006 @ 21:01:32

  Van mij mogen er zoveel vrouwen in de kamer of de raad als ze willen, alleen ik denk dat een oproep om op een vrouw te stemmen wat te ver gaat.
  Je stemt toch op iemand waar je vertrouwen in hebt of het nu een man of een vrouw is.

  Beantwoorden

 3. Emmelinda
  Feb 13, 2006 @ 13:58:55

  Da’s waar. Ehmmm…dan ga ik op mijn handen zitten ghehehe 😉

  Beantwoorden

 4. rietepietz
  Feb 12, 2006 @ 18:44:03

  Maakt hem niet uit hoor , hij heeft ( na het eten ) nog even “het vaantje gestreken ” heeft tie wel ff plezier in dus . Maar heb jij de strijk ondertussen klaar? anders terug naar de strijktafel hé !

  Beantwoorden

 5. Jan, Mariëlle en Rona
  Feb 12, 2006 @ 18:41:29

  Hai Rietepietz, je bent gelinkt. Zeg even tegen Henk dat ie nu wel mag stoppen met strijken.
  Jan

  Beantwoorden

 6. rietepietz
  Feb 12, 2006 @ 16:21:46

  maakt voor jou niks uit Emmelinda want jij zegt alles * tussen sterretjes*~!

  Beantwoorden

 7. Emmelinda
  Feb 12, 2006 @ 14:39:27

  Ik zeg niks. My lips are sealed ghehehe. Al kan ik dan niks meer tussen neus en lippen door zeggen 😉

  Fijne zondag Rietjuhhhh
  Dikke kussss

  Beantwoorden

 8. rietepietz
  Feb 12, 2006 @ 11:49:28

  jij ook natuurlijk Leejo , wat een lieve boodschap , ik weet ff niet zo snel hoe ik dat terug kan sturen (ben tussen neus en lippen het behang in de huiskamer aan het afsteken ) maar ook zonder dat waardeer ik de leuke vriendschappen die er door de weblog ontstaan .Ik heb deze week al gemerkt hoe snel je aan de regelmatige bezoekers hecht , wonderlijk hé . Liefs Riet

  Beantwoorden

 9. leejo
  Feb 12, 2006 @ 11:42:04

  Voor jou..
  en een hele fijne zondag 😀

  Beantwoorden

 10. rietepietz
  Feb 12, 2006 @ 09:41:15

  geweldig Marielle , welkom bij de club.Ja de test is beetje melig (en erg lang ) en wel zo gemaakt dat je vrijwel altijd minimaal gek bent !( en natuurlijk heeft vrijwel niemand de test afgemaakt ) Ach we zijn er weer even leuk mee bezig geweest.Als ik de strijk heb gedaan ,Henk is daar helaas niet zo handig in als Jan blijkbaar is ,ga ik vandaag even de link erop zetten en leuk dat jullie dat ook doen .fijne zondag

  Beantwoorden

 11. Mariëlle
  Feb 12, 2006 @ 09:30:39

  Hallo Rietepietz,
  De test nogmaals gedaan, het resultaat….
  IK BEN GEK 😀
  Groetjes Mariëlle

  Beantwoorden

 12. Jan, Mariëlle en Rona
  Feb 12, 2006 @ 09:26:30

  Goeie morgen Riet,
  Een waar verhaal!!!
  Sorry voor deze late reactie, natuurlijk vinden wij het leuk als je ons wilt linken. Je komt er bij ons dan ook op, oke?
  En om toch nog even terug te komen op die test! We waren er heel erg serieus mee bezig, totdat Jan zei; hou maar op, je krijgt als antwoord natuurlijk, je bent hartstikke gek omdat je zolang de antwoorden hebt aangeklikt. En toen ben ik maar vlug de test doorgegaan met telkens op nee te toetsen en vandaar dus het resultaat “wij zijn normaal”
  Rietepietz, ik (Mariëlle) ga de test nogmaals doen, ik zet Jan wel even aan de strijk, ofzo. Normaal gesproken, zijn wij hartstikke gek.
  Fijne zondag

  Beantwoorden

 13. rietepietz
  Feb 12, 2006 @ 08:48:30

  Ik vind het wel knus hoor Cloggy om samen beetje gestoord te zijn , zal ik vragen of er voor jou ook een plekkie is op de afdeling dagbehandeling dan kunnen we daar lekker samen de zooi gek maken ! doeiiiiiiiiii

  Beantwoorden

 14. *Cloggy*
  Feb 12, 2006 @ 00:40:28

  En weer zal ik me bij mijn lichtelijk gestoorde weblogger aan moeten sluiten.
  Enne…was mijn vermoeden toch juist…
  En mij maar laten dneken dat je zo hard moet werken?
  Dagbehandeling he?Schilder of beeldhouw je er nog bij? In ieder geval, fijn weekend dikke kus Ria
  😀

  Beantwoorden

 15. rietepietz
  Feb 11, 2006 @ 22:30:18

  Jawel Gonny maar het ging de Geus op dit moment om vrouwen , maar in inderdaad óók die zie ik liever niet in de politiek als ze niet weten waar ze het over hebben ! Voor mij is het belangrijk dat wie zich erin wil storten verstand van zaken heeft én zich verbonden voeld met Nederland en onze cultuur . dan mogen ze man vrouw , geel wit of bruin zijn maar helaas wordt er hier tegenwoordig vaak met oneigelijke argumenten gewerkt en daar is niemand mee gebaad ! Er wordt helaas véél te snel met het woord ” discriminatie ” geschermd waar het alleen maar om logische dingen gaat .

  Beantwoorden

 16. Gonny
  Feb 11, 2006 @ 22:16:21

  Ik ben het helemaal met leejo eens….. 😉

  Beantwoorden

 17. rietepietz
  Feb 11, 2006 @ 16:54:13

  Nee , Emmelinda ik wil eerlijk zijn tegenover je , ik zég wel dat ik het druk heb met werken maar eigenlijk zit ik gewoon een poosje in de “dagbehandeling “.Nog een dag of 3 denk ik en dan ben ik gek genoeg aan me verkiesbaar te stellen !

  Beantwoorden

 18. rietepietz
  Feb 11, 2006 @ 16:48:48

  Tjeetje ja , je zou bijna zeggen dat ik écht gestoord ben ……..zou ik dan tóch te hard gewerkt hebben?

  Beantwoorden

 19. Emmelinda
  Feb 11, 2006 @ 16:45:48

  Ja die Singh Farma was toch dat liegbeest he? (Goh hebben we ook nooit meer wat van gehoord…gelukkig maar eigenlijk). Ik vind het belachelijk; al die positieve discriminatie. Ik geef er dan ook geen gehoord aan. Ik zou zelfs “de kont tegen de krib” gooien en juist het tegenovergestelde doen hahaha. Nee geintje. Ik stem op wie ik zelf wil. Tenzij ik er veel geld voor krijg….

  Hahaha geintje hoor 😉
  Maaareh weet je wat ik komisch vind? Moet je de titels van je laatste drie logjes eens vergelijken ghehehe 😛
  Oh ja en dan de vierde….hopelijk IS er nog hoop ghehehe 😉

  Fijne zaterdag Riet 😀

  Beantwoorden

 20. rietepietz
  Feb 11, 2006 @ 16:40:14

  O.K. leejo mee eens , maar een allochtone Nederlander die zich Nederlander voelt en zich daar ook naar gedraagt moet wel kunnen hoor!

  Beantwoorden

 21. leejo
  Feb 11, 2006 @ 16:36:11

  Ik heb me ingehouden, en niet met me muis gegooid 😉 trouwens dan moet ik weer opstaan om hem te pakken want het is een draadloze, en het laatste waar ik op zit te wachten is meer allochtonen in de politiek, die hebben we er al veel teveel in mijn beleving, dit is Nederland en dat hoort geregeerd te worden door Nederlanders.

  Beantwoorden

Rietepietz is gék op reacties ,dus .....ga je gang ! je hoeft het niet noodzakelijk met me eens te zijn!

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google+ photo

Je reageert onder je Google+ account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

w

Verbinden met %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.

%d bloggers liken dit: